Crear imatges amb IA de forma gratuita amb Bing

Perroger

Crear imatges amb IA de forma gratuita amb Bing

Ara que estan tant de moda les intel·ligències artificials pot ser divertit, o inclús útil, utilitzar una de les eines més famoses per a generar imatges de forma gratuita. Estem parlant del generador d’imatges integrat a Bing.

Què és el generador d’imatges de Bing?

Bing és el cercador de Microsoft, que des de ja fa uns anys intenta competir amb Google, i des de fa molt temps ha col·laborat molt estretament amb l’empresa Open AI (ChatGPT, Dall·E, Open AI Codex…). De fet actualment n’és la propietària.

On generem les imatges?

Per a generar imatges amb Bing el més fàcil és dirigir-nos a la direcció https://www.bing.com/images/create

Cal destacar que per utilitzar les característiques del generador d’imatges haurem de disposar d’un compte de Microsoft. És completament gratuït.

Un cop hem accedit a Bing Images Create, tindrem accés a una caixa on podrem escriure text. Aquesta caixa és on escriurem l’anomenat prompt. El prompt és, en definitiva, les instruccions que li donarem a la IA per tal que ens generi la imatge.

Si ens hi fixem bé, just al costat dret de la caixa de text veurem un número, que per defecte serà 15. No et preocupis, això només son el número de prompts amb prioritat que podem introduir en les properes 24 hores. Això significa que un cop gastats aquests 15 intents, podrem continuar generant imatges sense límit, però aquestes tardaran una mica més a generar-se.

Provem un prompt i observem-ne els resultats

Jo he provat el següent prompt:

“A photo of a golden retriever wearing sunglasses driving a red Ferrari convertible on a boardwalk right next to a sunny beach”

Que vindria a ser:

La fotografia d’un golden retriever amb ulleres de sol conduint un Ferrari descapotable en un passeig marítim just al costat d’una assolellada platja.

El resultat seran sempre quatre imatges de 1024 x 1024 pixels. I cal destacar que aquestes imatges no existien prèviament. O sigui, la IA no ha anat a Internet i ha fet un collage de totes les imatges que ha trobat fins a fer-ne una que encaixi amb el que li hem demanat. Simplement ha creat contingut nou.

Com podem observar el resultat és força impressionant, ja que la IA ha entès tots els conceptes que li hem demanat (gos, ulleres de sol, el tipus de cotxe, la platja…) però dista molt de ser perfecte. Si ens hi fixem, veurem ràpidament que en les imatges 1, 3 i 4 el gos traspassa el parabrises del cotxe d’una forma molt poc natural. Possiblement la millor imatge sigui la segona. Tot i així si ens fixem en detalls veurem que també presenta fallades.

Provant diferents estils

Una cosa molt divertida al generar les imatges és jugar amb diferents estils. Deixo alguns exemples per tal de veure com un mateix concepte (El gos amb ulleres de sol i Ferrari) es pot mostrar de moltes maneres diferents.

Cartoon

Cubisme

Pintura a l’oli

Conclusions

La generació d’imatges utilitzant intel·ligències artificials és un concepte interessant i divertit, i pot ser molt útil per utilitzar com a imatges de farciment (com una espècie de Lorem Ipsum), però com ja hem vist encara està lluny de ser perfecte.

Si necessites una obra artística per a crear un cartell, un anunci o una il·lustració jo recomanaria contractar un artista de veritat 😉.

Si t’interessa conèixer més coses sobre com funcionen les IA et recomano que miris el vídeo del músic i Youtuber Jaime Altozano que enllacem a continuació.

Quant a l'autor

roger administrator

Administrador de sistemes, desenvolupador web, docent i gamer des de sempre.

Deixeu una resposta