Claus d’un bon manteniment web: seguretat, estabilitat i “responsivitat”

Perdani

Claus d’un bon manteniment web: seguretat, estabilitat i “responsivitat”

Actualment elaborar una web és a l’avast de molta gent, tothom pot disposar d’eines per a crear un lloc que ofereixi multitud de prestacions a l’usuari i un aspecte més o menys decent.

Però l’expressió “creació de webs” no hauría d’anar mai sola: sempre ha d’anar seguida d’un manteniment constant, regular, i prolongat en el temps.

Massa sovint ens trobem, com a professionals del sector, amb usuaris que tenen una web que s’ha anat deixant morir, amb un disseny que en el seu dia era correcte, però que actualment no es veu be en cap dispositiu.

Cal tenir en compte que un lloc web ha de complir sempre aquests requisits, per evitar la seva caducitat:

  • Disseny responsive:

    s’ha d’adaptar a tots els dispositius (smartphone de diferents mides, tablets, portàtils i equips de sobretaula). No es tracta només que la web es faci més petita o més grossa segons les dimensions de la pantalla, si no que caldrà que els elements de la web canviin el seu comportament segons el dispositiu on siguin reproduïts. Per exemple, el menú principal d’un lloc serà totalment diferent en un PC que en un Iphone.

  • Llenguatges actualitzats:

    Els llenguatges web php, css, html… estàn en constant evolució. Alló que funcionava perfectament l’any 2008 ha deixat de funcionar el 2019. Estem parlant, d’eines que poden ser cabdals pel lloc! El carret de la compra d’una botiga online, un formulari de contacte, una galeria d’imatges on es mostren productes…

  • Seguretat sempre al dia:

    Des del moment en que llancem un lloc web a la xarxa, estem exponent els nostres continguts i la imatge de la nostra empresa o projecte a múltiples i potencials perills. Per això és cabdal que el servidor on tenim el nostre lloc web compleixi amb els protocols de seguretat (https), i tingui instal·lats constantment els darrers certificats de seguretat.

Resumint: Crear un lloc web no consisteix només en publicar una série de continguts a la xarxa dins d’un entorn coherent. També és imprescindible una feina constant de manteniment i d’actualització. Menys visible, però imprescindible.

Quant a l'autor

dani administrator

Deixeu una resposta